Bufet na Partizánskej lúke

Revitalizácia
Verejný priestor

Obnova bufetu, ktorý je súčasťou samotného amfiteátra pomôže lepšej prevádzke a nový altán kruhového tvaru poskytne väčšiu ochranu proti dažďu a zároveň zvýši pôvodnú kapacitu vonkajšieho posedenia pri bufete.

Partizánska lúka patrí medzi najnavštevovanejšie prírodné areály v Bratislave. Konštrukcia v červenej farbe je odkazom na priľahlú dominantu – Červený most. V rámci obnovy na Železnej studničke pribudne aj bezbariérová lávka, klzisko a pracujeme aj na predĺžení promenády pri jazerách.

Tento projekt je súčasťou Programu obnovy verejných priestorov Bratislavy – Živé miesta. Je to historicky prvý rámec na systematickú zmenu verejného priestoru hlavného mesta na viacerých úrovniach. Program je realizovaný v spolupráci s hlavným mestom a mestskými časťami.

Trnavské mýto sa mení na príjemný priestor s tieňom a posedením

Verejný priestor
Zeleň
23.6.2021

Trnavským mýtom prejde denne množstvo ľudí. Úprava v podobe novej zelene a sedenia prinesie zmenu z čisto tranzitného priestoru, ktorý pôsobí niekedy nehostinne a vyprahnuto, na miesto, kde sa radi zastavíme, oddýchneme si v tieni, či bez starostí počkáme na svoj spoj.

Ďalšie projekty

Zobraziť viac projektov

Trnavské mýto

Revitalizácia
Verejný priestor
Zeleň

V spolupráci s hlavným mestom sme zveľadili dlhodobo zanedbaný priestor na Trnavskom mýte pri Novej tržnici. Je to jeden z najviac frekventovaných prestupných uzlov v meste a napriek tomu, že pred 4 rokmi sa táto plocha rekonštruovala, pobyt v tomto priestore bol počas horúcich letných dní kvôli prehriatemu asfaltu neznesiteľný. Chýbal tieň a tí, ktorí tu nemuseli čakať na MHD, priestor radšej rýchlo opustili. Preskúmali sme preto podzemné siete a zistili sme, že stromy sa tu predsa len sadiť dajú. V priestore pred tržnicou sme vytvorili príjemné miesto na sedenie v tieni, s kvalitnou dlažbou, 5 vzrastlými platanmi a lavičkami.

Motýlia lúka

Verejný priestor
Zeleň

Priestor za zastávkou Homolova v Dúbravke má veľký potenciál zatraktívniť zelenú plochu a poskytnúť pobytovú funkciu pre ľudí žijúcich v jej okolí. Verejný priestor navrhujeme tak, aby sa zlepšili jeho mikroklimatické podmienky a biodiverzita v mestskom prostredí.

Okolie cintorína Karlova Ves

Revitalizácia
Verejný priestor
Zeleň

Cieľom revitalizácie je vytvorenie adekvátneho nástupného priestoru cintorína a zároveň tiež vytvorenie priestoru pre pobyt a trávenie voľného času obyvateľov sídliska.